Mujica elnök beszél a piacgazdaságról, fogyasztói társadalomról, túlhajszolt életről, szembeállítva azokat az emberi élet valódi céljával, a boldogsággal. Nem bort iszik és vizet prédikál: példamutató szerény életet él, nem költözött be az elnöki palotába, fizetésének 90%-át jótékonysági célokra fordítja. Követendő példa minden politikusnak.

 

Szeretettel,

PinkGlobe

A valódi spiritualitás

2013.12.15. 12:28

spiritualit_s_1387106768.jpg_1200x1800

Ha képes vagy alkotni, teremteni és sikeres vagy - az a spiritualitás. A valódi spiritualitás.

Definíció. Tömör és egyértelmű.

 

Szeretettel,

PinkGlobe

Vonzás

2013.12.12. 12:18

izekimak_blog_k_p_1386846961.jpg_1500x2100

"Ha irányítani akarod a körülményeket, a körülötted élő emberek életét, hogy neked jobb legyen; ha el akarod venni bárkitől is a szabad döntés jogát akár nyíltan vagy rejtett módon - azért mindig a saját szabadságoddal fizetsz. A Vonzás Törvénye ugyanis így működik.

Ha Te irányítani akarod mások életét, akkor ezt a rezgést bocsátod ki, tehát óhatatlanul megjelenik valaki a Te életedben is, aki irányítani próbál. Lehet ez egy személy, egy körülmény, a hatalom, a pénz. Vésd jól az eszedbe, hogy nem áll módodban a körülményeket és az emberek válaszreakcióit irányítani.

Az egyetlen dolog ami felett teljes hatalmad van, az a saját rezgéskibocsátásod. A Vonzás Törvénye pedig erre a rezgésre válaszol. Ekkor már olyan embereket helyez tapasztalatod körébe, akik tényleg Veled akarnak lenni, önszántukból, szabadon. Képzeld csak el mekkora ajándék az, amikor tudod, hogy valaki azért van Veled, mert ő így döntött, nem pedig azért, mert valahogy elérted erővel, kényszerítéssel, fenyegetéssel, manipulációval, hogy Veled legyen.

Ha tényleg meg akarod érezni milyen a Valódi Szabadság, akkor hagyd meg az embereknek, a világnak, hogy szabadon döntsenek mindenben. Akár abban is, hogyan bánjanak Veled. De azt is tudd, hogy csak olyan dolog jelenik meg az életedben, ami aktív a rezgéseidben. Tehát ha változtatni akarsz valamit, akkor a rezgésedből kell eltüntetned a dolgot azzal, hogy arra figyelsz amit akarsz és ezt erős érzelmekkel átitatod."

Abraham-Hicks

Szeretettel,

PinkGlobe

Inspiráció - utazás

2013.12.10. 19:36

travel_1386700421.jpg_2000x2000

Utazz.

Amennyit csak tudsz.

Amilyen hosszan csak tudsz.

Az élet nem arra való, hogy egy helyen éld le.

 

Szeretettel,

PinkGlobe

Inspiráló idézet

2013.12.06. 12:14

idezet_1386328108.jpg_2000x2000

Hogy miben hiszel, nem tesz jobb emberré. A tetteid igen. 

Tegyél ma olyan dolgokat, amelyektől jobb leszel ma, mint tegnap voltál. Kis lépés neked, nagy lépés az emberiségnek. Ez komoly. Jó érzés lesz, jobb, mint gondolnád.

Ma 95 évesen meghalt Nelson Mandela, Emlékezünk rá. Sokat tett érte, hogy a világ egy jobb hely legyen. Nyugodjon békében.

Szeretettel,

PinkGlobe

Pikáns lencseleves recept

2013.12.02. 14:47

have_a_great_day_1385990737.png_684x684

Ma egy pikáns lencseleves receptet kapsz tőlem. :)

Kipróbáltuk többször is és bevált!

Hozzávalók:

- 25 dkg lencse

-  20 dkg húsos szalonna felkockázva

- 1 fej vöröshagyma

- 1 gerezd fokhagyma

- 5 dkg vaj

- 2 db babérlevél

- 20 dkg sárgarépa

- 5 dkg zellergumó

- 2 evőkanál őrölt pirospaprika

- 3 evőkanál mustár

- 2 kiskanál cukor

- 2 evőkanál ecet

- 2 dl főző tejszín

- 5 dkg liszt

Elkészítése:

A lencsét egy nappal korábban megossuk és beáztatjuk hideg vízbe. Másnap átöblítjük és feltesszük főni 1,5 liter hideg vízben. Hozzáadjuk a meghámozott vöröshagymát egészben, a meghámozott fokhagyma gerezdet egészben, csipetnyi sót, babérlevelet és a szalonnát is.

A megpucolt vés karikákra vágott sárgarépát és nagyon apróra vágott zellert a vajon kis lángon megpirítjuk. Amikor már fincsi illata kezd lenni a zöldségeknek, elzárjuk alatta a lángot, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és összekeverjük vele. Majd miután elkevertük, hozzáadjuk a leveshez és főzzük 20-25 percig.

Belekeverjük a mustárt, cukrot és ecetet. Így főzzük még 10-15 percig. Ezután kivesszük az egész vöröshagymát, fokhagymát is. Már nem lesz rá szükségünk.

A tejszínből habarást készítünk: egy külön edényben a tejszínhez hozzákeverjük a lisztet kis adagokban, csomómentesen. A keverékhezhozzáadunk eg merőkanálnyit a forró leves levéből, jól elkeverjük. Ezt megismételjük még 3 merőkanálnyi levesből kimert lével. Miután az utolsó adaggal is elkevertük, beleöntjük a kapott tejszín-liszt-leves lé keveréket a leveshez, elkeverjük benne.

A habarással összeforraljuk a levest. Tehetünk még hozzá ilyenkor kis őrölt chili pelyhet, ha szeretjük csípősen. Kész. Egy nap után még fincsibb! :)

Kellemes főzést! :)

Szeretettel,

PinkGlobe

Brazília színei

2013.12.01. 16:47

0 Brazíiliában jártam.jpg
Brazíliából Neked hoztam ezeket a képeket.

Egy meditációs központban elvonuláson vettem részt egy régi-új Jóbarátommal.
Ebbe a kis faluba a világ minden tájáról érkeznek, hogy gyógyulást találjanak, a hitükben megpihenjenek, erőt gyűjtsenek. A létezés valódi egyszerűségére és szépségére már sokan rácsodálkoztak a pici faluban. 
Ezeket a képeket az utcán találtuk, a házfalakon, az utakon, és a közeli kis dombon.
Az alábbi felvételek itt készültek.
A színek magukért szólnak, mindegyik saját szólamában, frekvenciáján.
Egy-egy szín valódi ereje gyakran önmagában is elég, ha végül kettesben maradunk vele. Eddigi tapasztalat, hogy önmagát akkor mutatja, ha komplementeréhez rakjuk, ahogyan egy fehér is egy fekete mellett világos igazán.
Most minden színnek nagy helyet adok a szívemben.

Színes utazást kívánok, Barátom.

 Kattints a képre és megnyílik a galéria. :)

***
Om mani padme hum.
 
Barátsággal ölellek,
Csillagmangó
***
© Minden jog fenntartva.
Az oldalon található fotók, szövegek és alkotások a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében jogvédelem alatt állnak. Ezek jogosulatlan, engedély nélküli felhasználása, átdolgozása, másolása, terjesztése jogsértésnek számít és a törvényben foglalt jogkövetkezményeket vonja maga után. Kérünk, ha valamelyikre szükséged lenne, üzenj nekünk! :)
***

p1070076_1385889639.jpg_1536x2048

Lillafüreden jártunk októberben, a Hotel Palota egyik ablakából készült a fenti kép, ez volt a kilátásunk a legfelső szinten található szobánkból. Csodaszép őszi időjárás, igazi kiránduló időnk volt. Mindent megnéztünk, ami két napba belefért Lillafüreden és a közelében: maga a szálloda épülete és parkja, kis tó, Anna barlang, kisvasút az erdőn át és a Lillafüred állomáson történeti múzeum a kisvasútról, Miskolc városa, a bükki Füvesember, Gyuri bácsi irodája.

Jó szívvel ajánljuk neked is kipróbálásra a fentieket - szép élményeket tartogat egy hétvégére vagy, ha kicsit jobban ráérsz, akár egy hétre is! :)

Szeretettel,

süti beállítások módosítása